Pristaniški dan 2015

V soboto 30. maja se bo v Luki Koper zgodil Pristaniški dan 2015. Pristanišče bo odprto od 9 – 18 ure. Zbirno mesto pristaniškega dneva za oglede pristanišča in informacijska točka bo Ukmarjev trg – glavni pomol v Kopru.

Pristanišče si boste lahko ogledali z avtobusom – in sicer vstopna točka Ukmarjev trg – glavni pomol v Kopru.
Avtobusi bodo na vodene oglede pristanišča vozili od 9 – 17 ure. Ogled z avtobusom je brezplačen, razlago podaja vodič, na izlet se ni potrebno prijaviti. Postankov in izhodov med ogledom ni, predviden čas vožnje pa je cca 1,5 ure.

Lahko se boste odločili za plovbo po luškem morju s turistično ladjico. Vstopna točka in prevzem brezplačnih vstopnic je Info točka – Ukmarjev trg – pomol, Koper. Rezervacij in prijav ni, je pa na voljo omejene količina vstopnic, ki jih bodo delili na dan dogodka do zapolnitve mest. Predviden čas plovbe je 1 ura, odhodi pa vsako polno uro.

V kolikor želite pristanišče ogledati s kolesom : zbor kolesarjev je na parkirišču pred upravno stavbo Luke Koper, Vojkovo nabrežje 38, Koper. Kolesarji se na izlet prijavijo preko spletnega obrazca (do zapolnitve mest). Najprej dobijo sporočilo o uspešno poslani prijavi, v kolikor je prijava uspešno sprejeta, pa naknadno prejmejo še e-sporočilo s potrditvijo in konkretnim podatkom o izletu, v priponki pa še izjavo o odgovornosti pri vstopu v pristanišče. Izjavo podpišejo in prinesejo s seboj na ogled. Vožnja s kolesom traja cca 2h.

Ogled kontejnerskega terminala : obvezne predhodne prijave preko e-obrazca do zapolnitve mest. Tri skupine obiskovalcev bodo peljali na ogled kontejnerskega terminala. Potniki si bodo v spremstvu luških delavcev ogledali stroje, kontejnerje in ostale pripomočke, ter jih v živo spoznali pri delu na terenu. Ogled traja cca 1,5 ure.

Za oglede potniške ladje Thomson Celebration ali Celebrity Constellation ni več možnosti. Vsa mesta so zasedena.

Za najmlajše člane bo tudi poskrbljeno saj bodo lahko od 10 do 15 ure na Ukmarjevem trgu ustvarjali in risali pristanišče in ladje. Ter ostale atraktivne delavnice, ki bodo popestrile z zabavnimi nalogami.

Društvo Morigenos pa bo na svoji stojnici od 10 do 15 ure prikazal življenje delfinov. Lahko boste posvojili delfina in/ali postali podporni člani društva. Otroci bodo delfine spoznali preko igre, ki se bo odvijala v ustvarjalnem igralnem kotičku.

Luški gasilci bodo na trgu razstavili svoje starodobno gasilsko vozilo in pokazali gasilsko opremo.

Luka Koper pa bo predstavila inovativne rešitve. Kot so opeke iz odpadnega mulja, kompost iz bioloških odpadkov, odpadne sekance, ki služijo kot gorivo ali pa odpadno celulozo, zaradi katere imamo v luki sneg. Pa še veliko drugih zanimivih ukrepov, s katerimi varujemo okolje in zmanjšujemo vplive pristanišča.

Predstavila pa se bodo tudi krajevne skupnosti in turističnih društev MOK v sklopu prireditve Koper na dlani. Pristaniška ulica, od 9 – 18 ure.

IN ZA KONEC SI LAHKO OGLEDATE LAHKO ŠE KONCERT Perpetuum Jazzile, Titov trg, pričetek ob 20.30. Vstopnice so na voljo tukaj

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s