Pristanišče Dublin pozdravil prihod MSC Splendida

V ponedeljek 11.5.2015 so v pristanišču Dublin pozdravili prihod največje potniške ladje, ki je kadarkoli obiskala Dublin. Gre za 333 metrov dolgo križarko MSC Splendida. Je ena izmed 83 potniških ladij, ki bodo letos obsikale Dublin, skupaj pa pripeljale 140.000 potnikov. Na ladji je 4.600 potnikov in članov posadke. Dobrodošlico na obali so potnikom ponudili irski bobnarji, plesalci v živo pa jim je zaigral Ceili band. Potem pa so potniki odpotovali po mestnih trgovinah in ogledali zanimivosti mesta Dublin. Družba Dublin Port Company je tudi napovedala, da bo pristanišče Dublin postal prvo irsko pristanišče, ki bo pozdravilo prihod Disney Cruise Line in sicer ladjo “Disney Magic”, ki bo Dublin obiskala leta 2016.

Disney Magic je dolga 300 metrov in bo Dublin obiskala 26.maja 2016 v okviru transatlantskega križarjenja, ki se bo začelo v Port Canaveral na Floridi in končalo v Doverju, Anglija. Znova pa bo ista ladja obiskala še enkrat Dublin in sicer 13.junija 2016, kot del 12-nočnega križarjenja.

Eamonn O’Reilly, Chief Executive, Dublin Port Company dejal, da je leto 2015 izjemno leto za križarjenja. Veseli smo, da je MSC Splendida prišla v naše pristanišče. Povedal je tudi, da se trg križarjenj zelo dinamično in hitro spreminja.

Ko bo enkrat končan projekt novega pristanišča, bo pomenilo, da bo pristanišče v Dublinu sposoben sprejeti še večje potniške ladje, vključno z 360 metrov dolgo Allure of the Seas.

Vir informacij : worldmaritimenews.com, foto : Dublin Port, VIDEO : Youtube

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s