Družba TUI Cruises dobila Mein Schiff 4 v svojo floto

Finska ladjedelnica Meyer Turku je izročila družbi TUI Cruises ladjo po imenu Mein Schiff 4. Po današnji primopredaji bo Mein Schiff 4 krščen v Kielu 5.junija, nato pa bo 6.junija odšel na prvo resno potovanje po baltskih državah. Mein Schiff 4 je dolga 294 metrov in 36 metrov široka. Njena bruto tonaža pa znaša 99.500 BRT in ima 1253 kabin.

Ladja je bila zasnovana za nemški premium razred oziroma trg križarjenj. Mein Schiff potniške ladje imajo za okoli 30% nižjo porabo energije kot druge potniške ladje enake velikosti. Z uporabo sistema v kombinaciji naknadne obdelave izpušnih plinov so se emisije žvepla znižale za 99%, emisije dušikovih oksidov pa so se zmanjšale za okoli 75%.

Gospod Wybcke Meier, predsednik uprave TUI Cruises je povedal, da so zelo zadovoljni in veseli ob tej novi ladji, ki je prišla v njihovo floto.

Nove serije potniških ladij Mein Schiff so že v polnem teku to sta ladji Mein Schiff 5 in Mein Schiff 6.

Dne 6. maja 2015 je družina Meyer, ki obdelujejo ladjedelniško podjetje Meyer Werft v Nemčiji, postala 100% lastnik Meyer Turku Oy.

Na fotografiji : Frank Kuhlmann, CFO Tui Cruises, Wybcke Meier CEO Tui Cruises, Jan Meyer CEO Meyer Turku in Tapani Pulli, namestnik Yard direktor Meyer Turku

Vir informacije + foto : worldmaritimenews.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s