V luko Rijeka napovedanih 25 prihodov potniških ladij

Pristanišče Rijeka počasi postaja vse bolj prepoznavna destinacija za križarjenja. To sezono so napovedali skupno 8 potniških ladij, ki so že napovedale prihod in 17 rezervacij. V letu 2016 pa naj bi bila napoved še boljša. To pomeni, da bi lahko že letos oziroma prihodnje leto Rijeka dosegla prihode skupno 25 potniških ladij, tako piše Novi List. V letu 2016 so napovedali prihod 10 različnih potniških ladij, ki bodo prvič prispele v Rijeko. Interest za prihod v letu 2016 so napovedale sledeče ladjarske družbe : Silversea, Thomson Cruises, All Leisure Group, Fred Olsen Cruise Line, Saga Cruises, Seabourn Cruise Lines in Princes Cruises.

Letošnja sezona se bo pričela 26.maja, ko v Rijeko pride ladja Thomson Majesty. Od maja pa do oktobra pričakujejo 8 prihodov sledečih ladjarjev : Thomson Cruises z ladjo Thomson Majesty in Crystal Cruises z ladjo Crystal Serenity. Trenutno pričakujejo tudi potrdilo rezervacije tretjega ladjarja, kar bi naneslo na 8 prihodov v letošnjem letu.

Ladja Thomson Majesty po pristala na Potniškem terminalu, ker so tehnične lastnosti terminala zadovoljive. Dolžina ladje je 207 metra z globino ugreza 6,5 metra. Kapaciteta potnikov je 1.400. Medtem ko bo ladja Crystal Serenity prevezana ob stari obali kontejnerskega terminala Brajdica. Saj zaradi svoje dolžine 249 metrov in globine ugreza 7,6 metra ne more pristati na Potniškem terminalu.

Vir informacije : pomorac.net

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s