Koper bo z aprilom še tretjič prvi

Zaradi reorganizacije kontejnerskega servisa ladjarja Evergreen, ki tedensko povezuje Koper z Daljnim vzhodom, bo od aprila 2015 Koper postal prvo namembno pristanišče ob prihodu v Jadransko morje. Poleg obeh linij, ki že delujeta 2M in Ocean3 se bo tudi tretja linija najprej ustavila v Kopru in nato plovbo nadaljevala proti ostalim pristaniščem severnega Jadrana.

Z aprilom 2015 se nekoliko spremeni tudi delovanje servisa, ki bo poleg tajvanskega Evergreena in Yang Minga vključevalo še kitajski COSCON, japonski »K« line in korejski Hanjin pod skupnim imenom CKYHE Alliance.

Servis se bo imenoval ADR v njem pa bodo ladje s kapaciteto 8.500 TEU, rotacija pa bo sledeča : Qingdao-Shanghai-Ningbo-Taipei-Shekou-Yantian-Tanjung Pelepas-Ashdod-Alexandra-Piraeus-Koper-Trieste-Piraeus-Jeddah-Colombo-Tanjung Pelepas-Shekou-Kaohsiung-Qingdao.

Prihod novih linij se v Luki Koper že odraža v povečanem pretovoru. Septembra 2014 so končali poglobitev morskega dna in zgradili dodatne skladiščne površine. Tako so lahko sprejeli večje in bolj naložene ladje. Leto 2014 so zaključili s pretovorom 674.033 TEU. Sredi februarja 2015 so privezali prve ladje novih ladjarskih navez, to pa je tudi pripomoglo k novemu mesečnemu rekordu terminala. V februarju 2015 so naložili in razložili 63.077 kontejnerskih enot (TEU) in s tem za dva tisoč TEU popravili rekord iz julija 2014.

Vir informacije + foto : Luka Koper

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s