Predstavitev križarke Britannia v Monfalconeju

Včeraj 22.2.2015 so v ladjedelnici Monfalcone predstavili luksuzno križarko ladjarja P & O. Slovesnosti so se udeležili italijanski namestnik ministra za gospodarstvo in finance Enrico MORANDO, predsednik Carnival Corporation Micky Arison, izvršni predsednik Carnival UK David Dingle, in generalni direktor P & O Cruises David Noyes. Ladjedelnico Fincantieri sta zastopala Vincenzo Petrone in Giuseppe Bono (predsednik in izvršni direktor). Britannia je največja potniška ladja. Dimniki so pobarvani z modro barvo, 97 metrov dolga zastava pa se vije od premca vzdolž po celotni ladji. Dolžina je 330 metrov, 38 metrov je široka ima 1837 kabin od tega jih je za okoli 75% z balkonom. Na krov pa sprejme 4.324 potnikov, skupaj z člani posadke pa kar 5.700. Njena tonaža pa znaša 144.000 BRT.

Te ladje za križarjenje predstavljajo popolnoma novo tehnološko smernico po vsem svetu, z visoko zmogljivostjo in kakovosti tehničnih rešitev. Oni so najboljši dokaz, da je skrb za stranke in inovacije bistvenega pomena za spopadanje s krizo.

Fincantieri je zgradil 68 ladij, od leta 1990. Ostalih 16 ladij pa je zgrajeno v ladjedelnicah, ki spadajo pod skupino Fincantieri.

Spodaj je še video predstavitve

Vir informacije : cruisemapper.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s