Queen Mary 2 je opremljena s sistemom za čiščenje odpadnih voda

Potniška ladja Queen Mary 2 je opremljena z tehnološko rešitvijo podjetja Wärtsilä. Gre za sistem naprednega čiščenja odpadnih voda. Potniška ladja bo tako v skladu z zahtevami IMO organizacije, ki se nanaša na preprečevanje onesnaževanja z ladij. V Wärtsilä Hamworthy (MBR) je vgrajena rešitev, ki je namenjena kot pomoč in olajša upravljanje sivih in črnih odpadnih voda ter spremlja izpuste v morje. Queen Mary 2 je bil posebej zasnovan z namenom, da zmanjšajo vpliv na okolje s pomočjo bolj učinkovitih sistemom za ravnanje z odpadki. Sedanji sistem on-board bo sedaj treba zamenjati in družba, ki upravlja s to ladjo je izbrala dva Wärtsilä HAMWORTHY MBR 16 sistema, ki bosta služila namenu ohranjanja visokih okoljskih standardov ladje. Na krov sprejme 2620 potnikov. Ladja se napaja z uporabo štirih Wärtsilä glavnih motorjev.

Membrane bioreactor

Wärtsilä Hamworthy (MBR) – membranski bioreaktor 

Služi kot evolucijski korak že preizkušene tehnologije čiščenja odplak. Podjetje si je nabralo že več kot 30 let izkušenj na področju čiščenja odpadnih voda ter pri izpolnjevanju potreb za ravnanje z odpadki za pomorsko industrijo. Tehnologija je napreden proces čiščenja odpadnih voda, ki temelji na biološki razgradnji in z ločevanjem membrane. Tako je sposoben zagotoviti najvišjo možno kakovost razrešnice in ne zahteva nobenih dodatkov ali nastajanje kemikalij, ki so nevarne, za pomorsko in ladijsko okolje. Wärtsilä Hamworthy MBR izpolnjuje sedanje in prihodnje standarde kakovosti odpadnih voda in zahtev.

O podjetju Wärtsilä

Je vodilno podjetje na področju celovitih življenjskih ciklov. S poudarkom na tehnološko inovativnost in skupno učinkovitost. Povečujejo okoljsko in gospodarsko učinkovitost plovil in elektrarn svojih strank. Leta 2014 so čisti prihodki podjetja znašali 4,8 milijarde EUR,  s približno 17.700 zaposlenimi. Podružnice imajo v več kot 200 mestih v skoraj 70 državah po vsem svetu.

Vir informacije + fotografija : www.wartsila.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s